fredag 19 februari 2010

Test av super-mjöl

Fredag idag. Skall snart ta mig samman och röja av och städa inför besök i helgen. MEN! Jag har blivit besatt av att hitta en kalender att sätta på min blogg där vi kan skriva in alla våra våraktiviteter och jobbhelger så att ni kan se vilka helger ni kan bjuda oss på goda middagar eller komma och renoveringshänga här!


Det finns så många snygga bloggar! Jag fattar inte än hur de gör för att få så snygga effekter tex ramar och fina typsnitt!? Det vill jag också ha! Då kanske mina kompisar börjar lösa bloggen också? Eller så hänger det mest på innehållet, jag vet inte....


Exempel på snygg blogg tycker jag är Linneas skafferi som jag ha en länk till till höger på min sida.

Igår kväll fick jag god tid att surfa runt, jag kom nämligen på att jag skulle baka bröd. Jag skulle baka det där brödet som står på påsen till Manitoba Cream - ett supermjöl enligt påsen. Tror jag det:
Det skulle knådas i 30 min på lite olika hastigheter.

Sammanlagd jästid på 4 timmar och 10 min, uppdelat på 3 omgångar


Gräddas i 50 min, med två luftningar och vattenspray (men det gjorde jag inte)


Så här står det på påsen: "Det ger fantastiskt matbröd med rejält bett, fin blåsbildning och hör volym" citerat brödguden Jan Hedh.



Resultat: Ok bröd men lågt betyg för tidsåtgången (tot 5,5 h). Lite för salt. Saftigt (kan bero på 0,5 dl olja i).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar